Je risico's de baas

Actualiteit

Grote vakantie? Vertrek goed voorbereid

30/06/2017

Een goede reisvoorbereiding voorkomt onaangename verrassingen. Overloop nog even de ABC-checklist Vakantieplannen en goede reis!

 

> Meer lezen...

Klaar voor zomers noodweer?

20/06/2017

Tussen half mei en eind juni 2016 telden de verzekeraars 84.100 claims, goed voor liefst 305 miljoen euro aan uitkeringen. De dossiers waarin het over overstromingen gaat, waren gemiddeld goed voor meer dan 6.000 euro. Deze tips kunnen het verschil maken tussen in ellende verzuipen en je risico’s de baas te blijven.

> Meer lezen...

BOB klaar voor het festivalseizoen

16/06/2017

De verzekeraars ondersteunen via Assuralia de Bob-zomercampagne die zij voeren in samenwerking met de Belgische Brouwers, het BIVV en de drie gewesten. De boodschap die overal terugkomt, luidt: ‘BOB, altijd nul op’. Veel landgenoten zijn nog steeds de mening toegedaan dat het geen kwaad kan om een paar glazen te hijsen en daarna toch het stuur te nemen. Ze negeren hierbij de hoge risico’s die ze lopen.

> Meer lezen...

Fietsongevallen: onoplettendheid troef

18/05/2017

Bijna tachtig procent van de fietsongevallen wordt door menselijk falen veroorzaakt. De ongelukken vinden plaats daar waar een andere weggebruiker het fietspad kruist en de fietser daarbij niet ziet, of omdat de fietser zelf niet oplet. 29 procent van die ongelukken komen door die onoplettende fietser en wederom 29 procent door die andere verkeersdeelnemer die het fietspad kruist zonder de fietser op te merken. Slechte infrastructuur veroorzaakt 21 procent van de ongevallen.

> Meer lezen...