Je risico's de baas

Alle nieuws

Rangschik per
 • Klaar voor zomers noodweer?

  20/06/2017

  Tussen half mei en eind juni 2016 telden de verzekeraars 84.100 claims, goed voor liefst 305 miljoen euro aan uitkeringen. De dossiers waarin het over overstromingen gaat, waren gemiddeld goed voor meer dan 6.000 euro. Deze tips kunnen het verschil maken tussen in ellende verzuipen en je risico’s de baas te blijven.

  > Meer lezen...
 • BOB klaar voor het festivalseizoen

  16/06/2017

  De verzekeraars ondersteunen via Assuralia de Bob-zomercampagne die zij voeren in samenwerking met de Belgische Brouwers, het BIVV en de drie gewesten. De boodschap die overal terugkomt, luidt: ‘BOB, altijd nul op’. Veel landgenoten zijn nog steeds de mening toegedaan dat het geen kwaad kan om een paar glazen te hijsen en daarna toch het stuur te nemen. Ze negeren hierbij de hoge risico’s die ze lopen.

  > Meer lezen...
 • Fietsongevallen: onoplettendheid troef

  18/05/2017

  Bijna tachtig procent van de fietsongevallen wordt door menselijk falen veroorzaakt. De ongelukken vinden plaats daar waar een andere weggebruiker het fietspad kruist en de fietser daarbij niet ziet, of omdat de fietser zelf niet oplet. 29 procent van die ongelukken komen door die onoplettende fietser en wederom 29 procent door die andere verkeersdeelnemer die het fietspad kruist zonder de fietser op te merken. Slechte infrastructuur veroorzaakt 21 procent van de ongevallen.

  > Meer lezen...
 • Een reis annuleren gebeurt meestal door ziekte

  13/04/2017

  Niemand annuleert graag een reis. Maar wanneer het toch moet, verzacht de annuleringsverzekering het leed toch alvast op het vlak van de kosten. Ze vergoedt immers de annuleringskosten. In zeven gevallen op tien is het een ziekte die roet in het eten gooit. Nog eens telkens 10% van de annuleringen gebeurt bij een overlijden of door een ongeval.

  > Meer lezen...