Je risico's de baas

Alle nieuws

Rangschik per
 • Als de dooi in het land is: wees alert voor waterschade

  02/03/2018

  Verzekeraars raden aan het einde van een koudegolf aan om buitenverblijven, zolders, onverwarmde garages en technische lokalen, tuinhuisjes, schuren en werkplaatsen na te kijken om te checken of de vorst geen waterschade heeft teweeggebracht. Het is immers bij de dooi dat de schade merkbaar wordt en dat het van belang is om te vermijden dat die schade groter wordt.
   
  Steeds vaker omvat de woningverzekering naast de vergoeding van de schade als gevolg van een lek ook een bijstand die meteen hulp biedt bij het drogen, het reconditioneren of het redden van beschadigde goederen: reden te meer om de verzekeraar zo spoedig mogelijk te verwittigen.

  > Meer lezen...
 • 21/02/2018

  BATIBOUW, de beurs voor bouw, renovatie en inrichting, is toegankelijk voor het grote publiek van zaterdag 24 februari tot zondag 4 maart 2018. De beurs is een populaire inspiratiebron voor alle mensen die dromen van een nieuwe woning of een verbouwing. ABCverzekering.be, de consumentenwebsite van Assuralia, trekt bij die gelegenheid de aandacht op de verzekeringsaspecten en de preventietips die terug te vinden zijn in de checklist “Ik ga bouwen of verbouwen”, 10 stukjes goede raad.

  > Meer lezen...
 • Pilootprojecten voor thuishospitalisatie

  12/02/2018

  In ons land lopen er momenteel 12 pilootprojecten voor thuishospitalisatie. Daarmee wil de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid testen of patiënten bepaalde zorgen thuis kunnen krijgen met dezelfde garanties op het vlak van kwaliteit en veiligheid als in het ziekenhuis. Het gaat over behandelingen met intraveneuze toediening van antibiotica en sommige behandelingen tegen kanker. De pilootprojecten lopen tot 1 juli 2019 en kunnen met een jaar verlengd worden.

  > Meer lezen...
 • Week van het Geld: infomarkten en schoolbezoeken

  22/01/2018

  Van 12 tot 18 maart 2018 organiseert de financiële toezichthouder FSMA een “Week van het Geld”, met diverse activiteiten om de financiële kennis van de consument op te krikken. Het centrale thema dit jaar is geld lenen.

  > Meer lezen...