Je risico's de baas

Actualiteit

“De pest van de niet-verzekerden”

20/04/2018

De titel komt uit La Dernière Heure van 14 april. Elke dag zijn er in ons land 20 ongevallen met niet-verzekerde voertuigen. De krant wijdt, met de hulp van het Waals agentschap voor verkeersveiligheid (AWSR), een reportage aan dit fenomeen. Het agentschap somt alle verzekeringen op die, naast de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, een rol kunnen spelen bij de regeling van een verkeersongeval: de ziekteverzekering, de hospitalisatieverzekering, de arbeidsongevallenverzekering, de familiale verzekering, de omniumverzekering, de bestuurdersverzekering, de rechtsbijstand en de bijstand bij pech.

> Meer lezen...

Als de dooi in het land is: wees alert voor waterschade

02/03/2018

Verzekeraars raden aan het einde van een koudegolf aan om buitenverblijven, zolders, onverwarmde garages en technische lokalen, tuinhuisjes, schuren en werkplaatsen na te kijken om te checken of de vorst geen waterschade heeft teweeggebracht. Het is immers bij de dooi dat de schade merkbaar wordt en dat het van belang is om te vermijden dat die schade groter wordt.
 
Steeds vaker omvat de woningverzekering naast de vergoeding van de schade als gevolg van een lek ook een bijstand die meteen hulp biedt bij het drogen, het reconditioneren of het redden van beschadigde goederen: reden te meer om de verzekeraar zo spoedig mogelijk te verwittigen.

> Meer lezen...

21/02/2018

BATIBOUW, de beurs voor bouw, renovatie en inrichting, is toegankelijk voor het grote publiek van zaterdag 24 februari tot zondag 4 maart 2018. De beurs is een populaire inspiratiebron voor alle mensen die dromen van een nieuwe woning of een verbouwing. ABCverzekering.be, de consumentenwebsite van Assuralia, trekt bij die gelegenheid de aandacht op de verzekeringsaspecten en de preventietips die terug te vinden zijn in de checklist “Ik ga bouwen of verbouwen”, 10 stukjes goede raad.

> Meer lezen...

Pilootprojecten voor thuishospitalisatie

12/02/2018

In ons land lopen er momenteel 12 pilootprojecten voor thuishospitalisatie. Daarmee wil de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid testen of patiënten bepaalde zorgen thuis kunnen krijgen met dezelfde garanties op het vlak van kwaliteit en veiligheid als in het ziekenhuis. Het gaat over behandelingen met intraveneuze toediening van antibiotica en sommige behandelingen tegen kanker. De pilootprojecten lopen tot 1 juli 2019 en kunnen met een jaar verlengd worden.

> Meer lezen...