Je risico's de baas

Verzekering

Checklist Verhuizen

Verhuizen is een belangrijke verandering en goed voor behoorlijk wat stress… Verschillende initiatieven streven er naar om de zaken te vereenvoudigen en je te begeleiden. Verzekeringen zijn wellicht niet de eerste prioriteit, maar iedere verhuizing gaat gepaard met risico’s, al was het maar om contacten kwijt te raken. En, je verzekeringen moeten met je nieuwe omgeving ovreenkomen. Deze checklist is daarbij een nuttig geheugensteuntje.

Aanvullend pensioen voor werknemers

75% van de werknemers bouwt een aanvullend pensioen op, meestal via een groepsverzekering. Deze checklist helpt je het pensioenplan beter te begrijpen, met aandacht voor enkele sleutelmomenten in je loopbaan.

Is het verplicht om na renovatiewerken je brandverzekering te laten aanpassen?

Verplicht niet, maar wel een stevige aanrader om zogenaamde ‘onderverzekering’ te vermijden.

Checklist Brand

Brand kan je hele hebben en houden bedreigen. Door enkele voorzorgen te nemen kan je al heel wat miserie en schade vermijden.

Checklist: Avontuurlijk onderweg

Reizen: voor de een is het beter als alle transfers geregeld zijn en een gids je in je eigen taal opvangt. Geen ongewenste verrassingen. Voor de ander is het juist leuker om er op de bonnefooi op uit te trekken en kennis te maken met de lokale bevolking en manier van leven.