Tegenwoordig hoeven bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app Crashform kan je met smartphone of tabletmeteen meteen aangifte doen bij je verzekeraar. 

Met Crashform, beschikbaar in Google Play en App Store, kan je van tevoren je persoonlijke en verzekeringsgegevens invullen om ze in geval van aanrijding bij de hand te hebben. Meerdere verzekeraars bieden op het verzekeringsbewijs een QR-code aan die je kan scannen om je verzekeringsgegevens ineens in te geven op de plaats van het ongeval. Daarna volstaat het om in geen tijd de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto’s toe te voegen. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar en in die van je tussenpersoon, als diens e-mailadres vermeld is.

Met de nieuwe versie 2.0 is het voortaan mogelijk om de aangifte in te vullen met twee smartphones of twee tablets, waardoor de twee betrokken partijen bij een klassieke aanrijding elk hun toestel gebruiken.

Noot: het papieren aanrijdingsformulier blijft geldig.

Download de app en test hem gerust eens uit!

-          -

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.