Als je bij een echtscheiding de wagen niet meer in bezit hebt en ook niet meteen een nieuwe wagen neemt, kan je jouw verzekeringscontract best schorsen. De verzekeraar zal vragen om het bewijs van schrapping van de nummerplaat in te sturen. Vervolgens krijg je het niet gebruikte deel van de premie terug.

Het contract voor een autoverzekering loopt steeds maximum één jaar. Ten laatste tegen het einde van die periode krijg je het niet gebruikte deel van de premie terug. Pas dan is je contract echt beëindigd.

Als je echter voor het einde van het verzekeringsjaar opnieuw een auto koopt, stel je het contract gewoon opnieuw in werking. Neem dan contact op met je verzekeraar om de inschrijving in orde te brengen en een nieuwe nummerplaat te regelen.

Als je meteen een nieuwe wagen neemt, en dus in feite gewoon verandert van wagen, draag je de verzekering over op je nieuwe wagen. Het volstaat om je verzekeraar in te lichten en de premie aan te passen indien nodig (bv. omdat het een wagen is met een hoger of lager vermogen).

Lees ook de checklist over scheiden op www.abcverzekering.be.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.