Je hoeft je geen zorgen te maken.  De « aanrijding door een voertuig » maakt gebruikelijk deel uit van de gevaren die door de woningverzekering zijn gedekt.

Geef het schadegeval aan bij je brandverzekeraar. Hij zal jou vergoeden voor alle schade die aan het gebouw is aangericht door een al dan niet geïdentificeerd voertuig, als dit maar van een derde is. En hij zal dat ook vrij snel doen, op basis van een overeenkomst tussen verzekeraars.
Deze overeenkomst stelt dat de brandverzekeraar de expertise laat uitvoeren voor rekening van de betrokken autoverzekeraar.

Omdat de brandverzekeraar tussenkomt in de plaats van een aansprakelijkheidsverzekeraar heb je het bijkomend voordeel vergoed te worden in nieuwwaarde. Bovendien moet de brandverzekeraar je vergoeden binnen de maand die volgt op de vaststelling van de schadevergoeding. Hij zal deze kosten verhalen bij de verzekeraar van het voertuig, maar dat heeft voor jou geen belang meer – op de mogelijke franchise na - want je bent intussen vergoed.

Maar wat gebeurt er indien het voertuig dat je gebouw heeft beschadigd, niet verzekerd is? Dat verandert niets voor jou. In dit geval zal het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds  je verzekeraar terugbetalen. Het Fonds kan zich vervolgens keren tegen de aansprakelijke autobestuurder.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.