Hou in ieder geval rekening met je mogelijke verplichtingen ten aanzien van je kredietinstelling als er een hypotheek op je gebouw rust: vaak schrijft deze lening voor dat je de herbouwwaarde van het gebouw verzekert, wat in je geval wellicht om een aanpassing vraagt.

Voor het overige ben je vrij in het bepalen van het bedrag dat je verzekert. Als gevolg van de werken die je hebt uitgevoerd is de kans groot dat de herbouwwaarde van jouw woning gestegen is.  Je dreigt wel onderverzekerd te zijn als je voor minder dan de herbouwwaarde verzekerd bent, wat volgens de zogenaamde "evenredigheidsregel" inhoudt dat ook eventuele uitkeringen bij schade in gelijke mate verminderd zouden worden.

Kijk daarom met je verzekeraar na wat je gebouw nu waard is volgens de rekenmodellen of evaluatieroosters die je verzekeraar toepast. Doorgaans zorgt de toepassing van een indexering (ABEX-index) ervoor dat de waarde waarvoor je gebouw verzekerd, is in de toekomst, zolang er geen nieuwe veranderingen plaatsvinden aan het gebouw, automatisch de evolutie van de herbouwkosten volgt, zodat geen onderverzekering dreigt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.