Het is handig om bij huurwagens het verzekeringsaspect op voorhand te bestuderen: goed lezen wat standaard is inbegrepen en wat niet, en zich de vraag stellen welke franchise je bereid bent te dragen of af te kopen. 

In Europa

Wanneer je tijdens je vakantie een wagen huurt, is de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering altijd inbegrepen in de huurprijs.  Deze verplichte verzekering dekt de schade die je met de wagen aan derden berokkent. Ze wordt wel eens aangeboden in combinatie met een dekking voor eigen schade. De verhuurmaatschappijen rekenen in  dat geval wel een ‘eigen risico’ of franchise aan. Die som die bij een ongeval in fout ten laste blijft van de huurder kan aardig  oplopen. Voor een eerder kleine auto schommelt die franchise rond de 1.000 euro. Je kan echter (deels) aan deze franchise ontsnappen door extra waarborgen af te sluiten. 

Het plaatselijke verhuurkantoor maar ook de aanbieders op het internet bieden de mogelijkheid extra verzekeringen af te sluiten, vergelijkbaar met omniumverzekeringen in België maar niet helemaal hetzelfde!

Buiten Europa

Let er dan op om voldoende verzekerd te zijn bij schade aan derden. Vaak wordt daartoe een extra aansprakelijkheidsverzekering of ALI (Additional Liability Insurance) / LIS (Liability Insurance Supplement) aangeboden.

Meer weten over de dekkingen bij autoverhuurders? Lees meer op Assuralia.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.