Verstrooid zijn kan iedereen overkomen en soms zware gevolgen hebben.  

Of je nu verstrooid bent of een fout begaat, in beide gevallen ben je daarvoor aansprakelijk. Dat betekent dat wie daardoor schade lijdt, jou daarvoor een vergoeding kan vragen. Gelukkig is die aansprakelijkheid verzekerbaar. Voor iedere bestuurder van een motorrijtuig is dat zelfs verplicht, zodat de slachtoffers zeker vergoed worden.

Ook in het privé-leven, of het nu thuis is, op straat, op school of tijdens de sport, kan een fout of zelfs verstrooidheid schade veroorzaken waarvoor je aansprakelijk bent.

De straat oversteken zonder uit te kijken en een fietser ten val brengen, een barbecue organiseren die een brand veroorzaakt bij de buren… Potje breken, potje betalen, luidt het.

U-Je bent bovendien niet alleen voor jezelf aansprakelijk, maar ook voor jouw kinderen, jouw huisdieren en de goederen die onder jouw hoede staan. Als je kind een ruit inslaat bij de buur, uw hond een voorbijganger bijt of een voetganger zijn been breekt op uw voetpad waarop je de sneeuw liet liggen kan je daarvoor aansprakelijk gesteld worden en voor de schade opdraaien.

Gelukkig bestaat er een verzekering die de aansprakelijkheid dekt voor alles wat in de privé-sfeer kan voorkomen.  Men spreekt doorgaans van « familiale verzekering » omdat alle personen die onder hetzelfde dak wonen verzekerd zijn tegenover derden, met inbegrip van de babysitters en het huispersoneel.  

Waarom zou je nog twijfelen om zo’n verzekering aan te gaan ?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.