In een hospitalisatiepolis worden gezinsleden aangeduid als “bijverzekerden”. Om je kind dus in één van jullie hospitalisatieverzekeringen te laten opnemen, volstaat het de geboorte te melden aan de verzekeraar. Dat kan met behulp van het formulier dat je kan vinden in de informatiemap die je van Kind & Gezin naar aanleiding van de geboorte krijgt.

Je kan kiezen bij welke ouder je het kind mee wil verzekeren. Als het niet gaat om beroepsgebonden polissen, kan je er ook voor kiezen om de hospitalisatieverzekeringen van beide ouders onder te brengen in één gezinspolis. Daarvoor hoef je niet getrouwd of wettelijk samenwonend te zijn. Feitelijk samenwonen (= officieel op één adres wonen) volstaat. De kans is groot dat dit voordeliger zal zijn dan twee aparte individuele polissen.

Je kijkt best na in de algemene voorwaarden van de verzekeringspolis binnen welke termijn je de geboorte van je zoon of dochter moet melden aan de verzekeraar. Meestal is er geen medisch onderzoek of wachtperiode.

Dat je kind mee verzekerd is, is erg belangrijk. Wanneer het later het ouderlijke huis verlaat, heeft het daardoor recht op een individuele voortzetting van deze verzekering, zonder medische onderzoeken of een wachtperiode.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.