Wanneer de kat van huis is, dansen de muizen. Of beter: slaan inbrekers hun slag.

Wees ze te slim af en denk aan inbraakpreventie wanneer je jouw koffers pakt. En check - terwijl je toch bezig bent - ook even of alles in orde is qua brandveiligheid. 

Ruim 1 op 2 brandverzekeringen bevat een waarborg tegen diefstal

De diefstalverzekering is een optie bij de brandverzekering. Wie een brandverzekering neemt, kiest in ruim de helft van de gevallen ook voor de bijkomende waarborg tegen diefstal. Terwijl de diefstalverzekering gemiddeld 73 euro per jaar kost, keren de verzekeraars gemiddeld 3.292 euro uit per diefstal of poging daartoe in woningen en kleine handelszaken. Verzekeraars tellen 3,1 miljoen waarborgen tegen diefstal op een totaal van ongeveer 5,5 miljoen brandverzekeringen in België.

Beter voorkomen dan genezen

Verzekering of geen verzekering, niemand kijkt uit naar een inbraak. Daarom blijft preventie beter dan het geneesmiddel. De aankomende vakantie is dan ook een geschikt moment om even enkele tips tegen inbraak te overlopen. 
Terwijl je op vakantie bent, is het belangrijk dieven geen vrij spel te geven, noch in uw woning, noch op vakantie.
Diefstalpreventie is in de eerste plaats een kwestie van goede gewoontes, het hele jaar door. Wilt u meer weten over de algemene diefstalpreventie (goede gewoontes, mechanische en elektronische preventie), klik dan hier.
Alle preventie ten spijt, kan het jammer genoeg nog steeds voorkomen dat er wordt ingebroken. In België is naar schatting slechts zo’n 40% van de woningen tegen diefstal verzekerd. Lees hier wat al dan niet gedekt is in een diefstalverzekering en wat het slachtoffer na een woninginbraak inzake verzekeringen moet doen.
 
 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.