Ja, dat kan inderdaad. Via het stelsel van het langetermijnsparen kan je genieten van een fiscaal voordeel tot wel 2.260 euro (voor inkomensjaar 2017). Zo kan je het wegvallen van het fiscale voordeel dat je vroeger genoot omwille van de afbetaling van jouw woning, grotendeels compenseren. Voor wie niet (meer) van een fiscale woonbonus kan genieten, is dit dus een interessant product.

Langetermijnsparen kan je fiscaal in mindering brengen, in de veronderstelling dat je voldoet aan de voorwaarden om van deze belastingvermindering te kunnen genieten. De premies die je betaalt gedurende het jaar worden voor 30% in mindering gebracht van het door je verschuldigd bedrag aan personenbelasting. Bovenop dit percentage komen overigens nog de gemeenteopcentiemen, gemiddeld nog eens zo’n 7%.

Interessant om te weten is dat wie hiermee voor zijn 55ste verjaardag begint, een eindbelasting betaalt op het gespaarde bedrag op de leeftijd van 60 jaar en daarna fiscaal gunstig kan blijven verder sparen zonder dat deze bijkomende spaarinspanningen nog zullen worden belast. Begin je echter na je 55ste, dan zal je contract pas na 10 jaar aan een eindbelasting worden onderworpen.

Meer weten over het langetermijnsparen via levensverzekeringen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.