Een schuldsaldoverzekering is niet wettelijk verplicht maar de bank die u het geld leent kan dit als voorwaarde stellen om u de lening toe te kennen. Behalve de bank heeft u er wellicht zelf ook alle belang bij om een schuldsaldoverzekering aan te gaan wanneer u een belangrijk bedrag leent. Een schuldsaldoverzekering zorgt er immers voor dat uw erfgenamen de lening niet moeten aflossen als u zou overlijden voor ze afbetaald is.

Omdat een schuldsaldoverzekering de lening inlost indien u vroegtijdig – voor de lening afbetaald is - overlijdt, is het belangrijk dat de verzekeraar weet heeft van het geleende bedrag en hoe en wanneer de lening afgelost wordt.

Als u een bijkomend bedrag leent, verhoogt het openstaande kredietbedrag en zal uw bankier u allicht ook vragen naar een schuldsaldoverzekering als hij zeker wil zijn dat in geval van vroegtijdig overlijden uw schuld ingelost zal geraken.

Afhankelijk van de situatie, kan u ofwel de dekking verhogen in uw bestaande schuldsaldoverzekering ofwel een bijkomende schuldsaldoverzekering aangaan.

Zelf heeft u er overigens ook alle belang bij dat wat u leent gedekt is door een schuldsaldoverzekering. Als er niet voldoende dekking is – bijvoorbeeld omdat u geen aanpassing gedaan heeft - kan de bank voor het openstaande bedrag gaan aankloppen bij uw erfgenamen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.