Het is niet omdat de wet onderwijzers aansprakelijk stelt voor daden van leerlingen, dat de ouders van minderjarige kinderen op hun beurt niet aansprakelijk zouden zijn voor het gedrag van die kinderen. Merk overigens op dat het feit dat ouders niet samenleven hen daarom niet minder aansprakelijk stelt.

Als ouders zijn jullie immers verondersteld om jullie kinderen goed op te voeden zodat ze dit soort opzettelijk en fout gedrag niet vertonen. Jullie zijn automatisch aansprakelijk, tenzij je kan aantonen dat jullie het kind wel naar horen hebben opgevoed.

Aangezien dat makkelijker gezegd dan gedaan is, heb je er alle belang bij terug te kunnen vallen op een familiale verzekering die jouw burgerlijke aansprakelijkheid als ouder dekt. 

Bovendien zal die verzekering je ook een dekking bieden mocht je persoonlijk aansprakelijk zijn voor een ongeval door jouw fout: bijvoorbeeld als fietser of voetganger, of wanneer je een dier onder jouw hoede hebt, of met een bloempot die van een dakgoot valt, of ten gevolge van een onhandigheid tijdens het bezoek aan een rommelmarkt...

Overigens zou een rechtsbijstandsverzekering jou perfect kunnen helpen wanneer je je moet verdedigen tegen ongegronde of overdreven eisen van anderen. Vaak kan je binnen de familiale verzekering een luik rechtsbijstand voorzien maar je kan ook een aparte rechtsbijstandspolis nemen die je ook buiten het toepassingsgebied van de familiale verzekering kan helpen om je rechten te kennen en indien nodig te verdedigen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.