Vanaf 1 juli 2020 ondergaat de internationale motorrijtuigenverzekeringskaart, in de volksmond beter bekend als “de groene kaart”, enkele wijzigingen.

Vanaf 1 juli zal het verzekeringsbewijs enkel nog afgedrukt worden op een witte achtergrond. De autoverzekeraars zijn ook niet langer verplicht om een papieren versie aan hun klanten te bezorgen, het mag nu ook elektronisch. Wie op termijn een elektronisch exemplaar ontvangt,kan opslaan in de smartphone of zelf printen. Kies je voor de smartphone, vergeet dan niet het document te delen met alle gezinsleden of andere gelegenheidsbestuurders die het voertuig gebruiken.

Er geldt een overgangsperiode van anderhalf jaar. Heb je na 1 juli nog een groen exemplaar aan boord, maak je geen zorgen, je ontvangt de nieuwe witte of elektronische editie tegen de volgende vervaldag (doorgaans de verjaardag van de autopolis).

Op reis met de auto deze zomer?

Het verzekeringsbewijs vermeldt ook in welke landen je autoverzekering geldt en voor welke periode. Controleer altijd voor je vertrekt of je autoverzekering geldig is in het land van bestemming als je buiten de Europese Unie wil reizen.

Heb je een aanrijding in het buitenland kan ook daar het Europees aanrijdingsformulier gebruiken. Bij wie je dan terecht kan om correct vergoed te worden lees je op deze pagina.