Binnen een paar weken beginnen de Rode Duivels aan het WK in Rusland. Wanneer de Rode Duivels spelen zullen veel mensen samenkomen om te supporteren en zich te amuseren. Op die dagen is er ook verhoogd risico op ongevallen. Assuralia steunt dan ook de oproep van Vias institute om bij die en andere feestelijke evenementen uw gezond verstand te gebruiken. Regel op voorhand een Bob als u van plan bent de wagen te gebruiken.

Een enquête van Vias institute maakt de plannen van de supporters duidelijk.  

Meer dan 1 Belg op 4 (27%) heeft de intentie om tenminste één match van de Rode Duivels niet thuis te volgen. Ze kijken dan bij vrienden (dit geldt voor 26% van de mensen die een match buitenshuis volgen), voor een reuzescherm (ook 26%) of in een café (19%).

61% van de mensen die buitenshuis een wedstrijd volgen, wil daarvoor de wagen gebruiken. Toch zijn er regionale verschillen. De Walen gaan bijna altijd met de auto (80%), terwijl in Vlaanderen de fiets ook vaak gebruikt wordt (52%). In Brussel is het openbaar vervoer (58%) het populairst.

Ongeveer 9 op 10 Belgen (87%) drinkt geen alcohol of beperkt zijn consumptie tot 1 à 3 glazen tijdens de wedstrijden. Toch geeft 1 op 8 Belgen (13%) aan dat ze minstens 4 glazen alcohol gaan drinken bij de matchen van de Rode Duivels en 1 Belg op 25 (4%) is zelfs van plan om meer dan 8 glazen te drinken.

Ongeveer 1 Belg op 4 (23%) kiest altijd een Bob om naar de matchen van de Rode Duivels te gaan kijken. Bij de jongeren onder de 34 jaar ligt dat aandeel hoger, 33% zorgt altijd dat ze een BOB hebben. Daar staat tegenover dat 1 Belg op 12 (8%) nooit een BOB aanduidt voor hij vertrekt. Dat is vaker het geval bij Walen (11%) dan bij Brusselaars (9%) en Vlamingen (5%).

Alcohol en rijden gaan nooit samen, ook niet bij voetbalwedstrijden. Toch zijn er nog steeds mensen die de boodschap niet begrepen hebben. Zo toont een nieuwe analyse van Vias institute aan dat het aantal ongevallen met doden of gewonden stijgt op dagen dat onze nationale ploeg speelt. In het bijzonder het uur voor de wedstrijd en de uren na de match. 

Als sponsor van de Bob-campagne zorgen de verzekeraars via Assuralia en via de eigen communicatiekanalen voor sensibilisering tijdens het WK. Meer details volgen bij de lancering van de campagne op 7 juni. 

Meer weten over de verzekeringsgevolgen bij ongevallen met alcohol? Klik hier.