Recent onderzoek bevestigt dat talrijke Belgen nog graag wat drinken voor ze gaan rijden. Dit kan bijzonder gevaarlijk zijn, vandaar de slogan tijdens de Bob-zomercampagne. Zij loopt met de steun van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV), Brussel Mobiliteit en de vaste partners van de campagne, Assuralia en de Belgische Brouwers.

Drinken en rijden blijft een probleem in ons land. In 2018 gebeurden er in België 4.036 ongevallen met doden of gewonden waarbij een bestuurder onder invloed van alcohol was, ofwel 11 ongevallen per dag. Dit betekent dat er in 10,6% van alle letselongevallen sprake was van een bestuurder die te veel gedronken had. Dit is onaanvaardbaar. Campagnes, maar ook controles blijven dus hard nodig. De politie kondigt alvast aan om deze zomer vaker te controleren op zeer uiteenlopende plaatsen en tijdstippen zodat de pakkans stijgt.

Behalve een fikse boete en een eventuele veroordeling door de rechtbank, riskeer je ook moeilijkheden met je verzekering!

Deze vraag is de meest geraadpleegde FAQ op ABCverzekering.be :“Ik heb een ongeval veroorzaakt terwijl ik dronken achter het stuur zat. Wat nu?”