De Ombudsman van de Verzekeringen heeft vorig jaar 6.491 vragen tot tussenkomst gekregen, zes procent meer dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het pas verschenen jaarverslag 2018.

Het aantal vragen tot tussenkomst steeg vooral in de verzekeringstakken Leven en Gezondheidszorgen. Die stijgingen wijt de Ombudsman voornamelijk aan de lange regelingstermijnen. Ook wat rechtsbijstand betreft was er vorig jaar een toename, vaak door onvoldoende communicatie naar de consument. Opmerkelijk: het aantal klachten over auto- en brandverzekeringen neemt af.

Als je ontevreden bent over een bepaalde verzekering of verzekeringsonderneming heb je overigens meerdere opties. 1. Je bespreekt eerst wat er fout loopt of wat je ontevreden stemt met je makelaar, je agent of je gebruikelijke contactpersoon voor die verzekering. Talloze zaken worden meteen opgehelderd. 2. Ben je ontevreden over een bepaalde dienstverlening of over een definitief standpunt van de verzekeraar dan kan je een klacht indienen bij de klachtendienst van die maatschappij. Deze is makkelijk te bereiken via email of website. Binnen de maand ken je het resultaat. 3. Blijf je nog steeds ontevreden, dan zet je uiteindelijk de stap naar de Ombudsman.

Check al je opties en vind hier de lijst met klachtendiensten