cyber

De Cybersecurity Coalition Belgium heeft als opdracht de weerbaarheid op het vlak van cyberveiligheid te vergroten door op nationaal niveau een sterk ecosysteem voor cyberbeveiliging uit te bouwen. Dat doet ze door de vaardigheden en de expertise van de academische wereld, de privésector (ook Assuralia is lid) en overheidsinstanties samen te brengen in een op vertrouwen gebaseerd platform dat zich focust op het bevorderen van informatie-uitwisseling en het uitvoeren van gezamenlijke acties.

De zomermaanden waren alvast bijzonder vruchtbaar voor de Belgische partner van de coalitie, het Centre for Cybersecurity Belgium (CCB). Trouw aan zijn ambitie om van België een van de minst kwetsbare Europese landen te maken, heeft het CCB onlangs een reeks nieuwe, belangrijke verantwoordelijkheden opgenomen:
 

  • Naast zijn centrale rol in de bestrijding van cybercriminaliteit, zal het centrum namelijk voortaan ook de rol van Belgische certificeringsautoriteit vervullen. Deze bevoegdheid inzake certificering behelst de ICT-producten, diensten en procedures die in cyberbeveiligingsbehoeften voorzien.
  • Het Centre for Cybersecurity Belgium wordt bovendien het nationale coördinatiecentrum voor de investeringen in cyberbeveiliging. Met deze rol wordt het CCB dus wat meer een schakel in de Europese coördinatie wat research, technologie en technologische ontwikkelingen op dit vlak betreft.

Gepubliceerd op 21/09/2022

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.