INONDATION

Op 24 oktober 2022 publiceerde AXA de negende editie van zijn Future Risks Report. Deze wereldwijde studie meet de evolutie in de perceptie van opkomende risico’s en stelt hierbij een ranking op. De studie werd verwezenlijkt op basis van antwoorden van een panel van 4.500 risico-experten uit 58 landen en een representatieve steekproef van 20.000 personen uit 15 landen. Het rapport kwam tot stand in partnerschap met onderzoeksbureau IPSOS en adviesbureau Eurasia Group, specialist op het vlak van geopolitieke analyses.

De voornaamste conclusies van de studie:

  • De klimaatverandering wordt – voor de eerste keer - risico nummer één in alle geografische zones.
  • Geopolitieke risico’s bezetten de tweede plaats en laten zo de cyberrisico’s en de pandemierisico’s achter zich. Aan energie gerelateerde risico’s, die vorig jaar slechts de zeventiende plaats innamen, zijn naar de vierde plaats gestegen.
  • Economische risico’s nemen toe en wakkeren de sociale spanningen aan. Voor de eerste maal nemen de experten drie economische risico’s in hun top 10 op: financiële instabiliteit, een verslechtering van de macro-economische omstandigheden en monetaire en fiscale stress.
  • Het gevoel van kwetsbaarheid voor bepaalde risico’s neemt toe en het vertrouwen neemt af.

De volledige studie is hier te downloaden.

Gepubliceerd op 08/11/2022

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.