quiz

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) organiseert ook dit jaar zijn Grote Verkeersquiz. Met een nieuwe editie van de quiz biedt de VSV alle weggebruikers de mogelijkheid om hun kennis van de wegcode online op een leuke manier op te frissen. Nieuwe regels over gsm-gebruik aan het stuur, elektrische steps of recent nog de parkeerregels voor elektrische voertuigen: in 2022 waren er tal van wijzigingen aan het verkeersreglement. De wetgeving wordt voortdurend aangepast aan onze veranderende mobiliteitsgewoonten.

Deelnemen aan de Grote Verkeersquiz is volledig gratis en kan van 17 oktober tot en met 17 november op degroteverkeersquiz.be. Je krijgt in totaal tien meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit te beantwoorden. Het resultaat krijg je meteen na je deelname te zien. Je krijgt een overzicht van de juiste antwoorden en een woordje uitleg, zo kun je leren van eventuele fouten om een volgende keer nog beter te scoren. Wie goed scoor komt overigens ook in aanmerking om mooie prijzen te winnen.

De VSV biedt ook aan bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan de Grote Verkeersquiz en zo de verkeerskennis van hun werknemers te sensibiliseren. Uit cijfers van Fedris blijkt imemers dat in België 1 op de 10 arbeidsongevallen gebeurt in het woon-werkverkeer. Hoewel de overgrote meerderheid van deze ongevallen slechts verwondingen tot gevolg heeft (meer dan 99% van de gevallen), kunnen ze een aanzienlijke impact hebben op het leven van werknemers en ook op de werking van bedrijven.

Ontdek alle info over de Grote Verkeersquiz in het persbericht van de VSV. 

Gepubliceerd op 25/10/2022

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.