De familiale verzekering, die de aansprakelijkheid van particulieren dekt wanneer een verzekerde schade toebrengt aan derden, wordt gedeeltelijk bepaald door de wet, die minimumvoorwaarden oplegt. Daarboven kan de verzekeraar vrij een aantal dekkingen aan dit minimum toevoegen.

De dekking van gezinsleden die verhuizen, is zo’n bijkomende dekking. Of jouw dochter meteen een familiale verzekering nodig heeft om zonder onderbreking gedekt te zijn, hangt dus af van wat in jouw familiale verzekering staat.

Enkele verzekeraars bieden een dekking van drie of zes maanden (of zelfs een jaar) nadat een gezinslid het gezin verlaat. Als je verzekeraar dat ook doet, dan heeft jouw dochter nog even de tijd om een eigen verzekering aan te gaan.

Indien je verzekeraar deze waarborg niet biedt, dan kan ze beter vóór haar verhuis aankloppen bij een verzekeraar. Ze kan ervoor kiezen om de dekking pas te laten ingaan vanaf een bepaalde datum.

Let wel: als kinderen het huis verlaten maar wel nog ten laste zijn van de ouders, blijven ze gewoonlijk mee gedekt door de familiale verzekering van hun ouders.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.