Als het om aansprakelijkheid gaat, moet u altijd voor ogen houden dat een verwijt en een schade-eis moeten berusten op schuld. Wanneer u iemand vergezelt die ten val zou kunnen komen, veronderstelt dat nog geen schuld.

Men moet bewijzen dat u onhandig of onvoorzichtig geweest bent (bijvoorbeeld oversteken terwijl het licht op rood staat voor voetgangers, of naar buiten gaan zonder bril, terwijl u die echt nodig hebt) en dat er een verband bestaat tussen die schuld en de schade van het slachtoffer.

De verzekering treedt op wanneer er sprake is van schuld: meer bepaald de verzekering privé-leven, doorgaans "familiale" genoemd, die voor dergelijke zaken dient (en dus zeker ook nuttig is voor senioren).

Dankzij de rechtsbijstandsdekking die deze verzekering bevat of die u los van uw familiale verzekeringspolis bij een gespecialiseerde verzekeraar gesloten hebt, hebt u verweer tegen eisen die tegen u worden ingesteld.

Maak dus gerust wandelingen. Indien u door onoplettendheid toch iemand ten val brengt, kunt u rekenen op de verzekering, die het slachtoffer zal vergoeden volgens de voorwaarden in de polis. Bedenk wel dat voetgangers zwakke weggebruikers zijn: blijf dus altijd voorzichtig!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.