Behalve de specifieke reisverzekeringen (annulatie, bijstand, bagage) zijn ook andere verzekeringen nuttig op reis.

De familiale verzekering geldt in veel polissen wereldwijd of minstens in Europa en alle landen grenzend aan de Middellandse zee.

De meeste hospitalisatieverzekeringen gelden praktisch wereldwijd. Opgelet, deze verzekering komt enkel tussenbeide als er een ziekenhuisopname is. 

Als je thuis een brandverzekering hebt waarbij ook je inboedel is gedekt, geldt deze verzekering ook op reis. Bij voorbeeld wanneer in een gehuurde vakantiewoning je goederen beschadigd zijn door waterschade of ontvreemd na inbraak; de tussenkomsten zijn wel begrensd.

De ongevallenverzekering, die weliswaar minder goed ingeburgerd is in België, kan ook een rol spelen. Meestal onder de vorm van forfaitaire vergoedingen bij blijvende invaliditeit of overlijden.

De verplichte autoverzekering is geldig in de Europese Unie en vele landen daar buiten. Welke landen precies staat vermeld op de groene kaart. Wie een auto huurt tijdens de vakantie moet zeker aandacht besteden aan de gehanteerde franchises. Informeer je en vergelijk aanbiedingen voor het vertrek.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.