Ja. Een doorlopende reisverzekering – met dekkingen bij annulering, nood aan bijstand en/of bagageproblemen – is geldig in België en in het buitenland voor zover die dekkingen voorzien zijn in jouw verzekering. Je hoeft niet naar het buitenland te trekken om van die dekking te kunnen genieten. Ook vakantie in eigen land is gedekt.

Doorgaans moet je wel een minimum aantal kilometer (bijvoorbeeld 10km) van jouw woning op vakantie zijn om beroep te kunnen doen op je reisverzekering.

Er zijn zelfs polissen die extra dekkingen bieden indien je er in België beroep op doet, zoals extra waarborgen bij vervoer van het voertuig bij pech, snellere repatriëring naar huis, gezinshulp en kinderoppas bij een ziekenhuisopname, inschakelen van een slotenmaker,… enzovoort.

Voor meer informatie, kan je de brochure “Gerust op reis” downloaden of contact opnemen met je verzekeraar of tussenpersoon. Check voor je op reis gaat zeker de voorwaarden van je verzekeringscontract. En maak zelf of samen met je verzekeraar uit of je voldoende beschermd bent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.