Ik ben van plan om op reis te gaan met vrienden. Een van mijn vrienden spreekt de lokale taal en heeft onze reisroute uitgestippeld. Zonder hem kunnen we onze rondreis dus onmogelijk maken. Komt mijn reisverzekering tussen mocht deze vriend onmogelijk mee op reis kunnen vertrekken?

Annuleringsverzekeringen kennen geen standaardovereenkomst. En dus moet je goed nakijken wanneer en in welke omstandigheden je er kan op terugvallen. De verzekeringsovereenkomsten omvatten meestal een korte of langere lijst met situaties waarin je de reis kan annuleren en kan rekenen op terugbetaling zoals de overeenkomst het voorziet.

Dat een vriend niet mee kan vertrekken, kan in sommige gevallen een in je polis opgenomen reden voor annulering zijn. Let op: de reden waarom deze vriend de reis annuleert, kan bepalend zijn voor de tussenkomst door de verzekering. Wanneer de reden overeenkomt met een door je polis gedekte oorzaak (bijvoorbeeld een medische reden zoals een appendicitis), dan zal de verzekering tussenkomen. Een annulering die het gevolg is van gewijzigde reisplannen wegens subjectieve redenen die niet opgenomen zijn in de polis (zoals een liefdesbreuk), zal in principe niet gedekt zijn. 

De overeenkomst kan de waarborg ook beperken op basis van de graad van verwantschap tussen de deelnemers aan een reis of kan verplichten dat op de bestelbon van de reis alle namen staan van de deelnemers die samen een reis reserveren. Als je met andere woorden van plan bent om in groep op reis te vertrekken, kan je beter een groepsreservatie maken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.