Als je een reisbijstandsverzekering, reisannulatieverzekering en/of bagageverzekering voor één vakantieperiode aangaat, bepaal je zelf wanneer die begint of eindigt. Als je eraan denkt om misschien wat langer te blijven, dan voorzie je best een langere dekking, nog voor je vertrekt. Als je door overmacht niet anders kan dan wat langer blijven, dan bestaat de mogelijkheid dat de dekking gewoon doorloopt: vraag het even na.

Als je er zelf voor kiest om je vakantie te verlengen, dan spreekt het voor zich dat de verzekeraar je niet zomaar langer gaat verzekeren. Wil je de dekking verlengen, doe dat dan vooraleer je vertrekt.

Maar soms gebeurt het dat door vertragingen, stakingen, noodweer of nog andere oorzaken, je niet anders kan dan wat langer ter plaatse blijven. In dat geval zullen de dekkingen van je reisverzekering soms blijven gelden tot je weer thuis bent, zonder dat je daar moet voor bijbetalen.

Let wel: de verzekering zal je langere verblijf (hotelkosten, eten, …) niet betalen omdat je vliegtuig vertraging heeft of de luchtverkeersleiders staken. Dat gebeurt alleen als je beroep hebt moeten doen op de dekking - je bent ziek geworden of hebt een ongeval gehad - en daardoor langer moet blijven (weliswaar rekening houdend met de dekkingen die kunnen verschillen per verzekering).

Vele gevallen van oponthoud worden trouwens opgevangen door Europese regelgeving.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.