Kort voor de afreis kan je altijd nog een verzekering reisbijstand onderschrijven zodat je bij een ongeval of ziekte ter plaatse snel en efficiënt wordt geholpen en indien medisch verantwoord terug naar huis wordt gebracht.  

Zeker met het oog op een actieve en avontuurlijke reis zoals bij voorbeeld een skivakantie is reisbijstand geen overbodige luxe. Ook al heb je veel ski-ervaring, een pijnlijke val blijft mogelijk. Vergeet ook de bijstand aan je voertuig niet te verzekeren als je daarmee op vakantie zou vertrekken.

Om het risico annulering te verzekeren is het echter (te) laat. Een verzekeraar zal het maar vreemd vinden als je relatief kort voor de afreis en lang na de boeking nog een reisannulering wil verzekeren.

Om misbruik en discussies te vermijden raden wij alle vakantiegangers aan om een annuleringsverzekering af te sluiten op het ogenblik dat men de reis regelt ofwel kort daarna. Bij de reisreservering, ongeacht of je dat in een reiskantoor of op het internet doet, wordt bijna altijd een annuleringsverzekering aangeboden. Je kan voor deze financiële bescherming tegen een onvoorziene annulering natuurlijk ook terecht bij je gebruikelijke verzekeraar of verzekeringstussenpersoon.

Wie meerdere keren per jaar op reis gaat kan een jaarpolis overwegen, voor reisbijstand, voor annulering of voor de beide samen. Lees de polis goed na zodat je beseft in welke situaties deze verzekering haar nut kan bewijzen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.