Algemeen vergoedt de familiale BA-verzekering de schade die derden geleden hebben ten gevolge van een schadegeval dat zich voorgedaan heeft in je privéleven en waarvoor je burgerlijk aansprakelijk bent. Wettelijk is het niet verplicht om een familiale BA-verzekering te sluiten, maar ze kan zeer nuttig zijn als je moet opdraaien voor de soms zeer zware financiële gevolgen van een ongeval.

Bovendien zijn ouders krachtens de wet aansprakelijk voor daden gepleegd door minderjarige kinderen. Je moet dus instaan voor de gevolgen van een ongeval dat jouw kind veroorzaakt: hij duwt een van zijn vrienden op de speelplaats en breekt daarbij twee tanden van die vriend, hij vernielt een raam op school bij het voetballen, hij laat een kameraad op school struikelen waardoor die zijn pols verstuikt,...

Voor ouders is het dan ook aanbevolen, zelfs wanneer de school een BA-verzekering heeft, om een familiale BA-verzekering te sluiten om jouw eigen aansprakelijkheid of die van jouw kinderen te dekken wanneer die niet gedekt is door de BA-verzekering van de school.

Merk op dat in geval de ouders uit elkaar of gescheiden zijn, het veiliger is dat beide ouders een familiale BA-verzekering sluiten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

Je ontvangt dan exclusieve artikels die je op de hoogte houden van de actualiteit in de vezekeringswereld.